35+36+37+38+39+40+41
alitta:
=(35+41)+(36+40)+(37+39)+38=76*3+38=228+38=266 !!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
35 + 36 + 37 + 38 + 39 + 40 + 41 =
= (1 + 2 + 3 + ... + 41) - (1 + 2 + 3 + ... + 34) =
= 41 × 42 : 2 - 34 × 35 : 2 =
= 41 × 21 - 17 × 35 =
= 861 - 595 =
= 266
= (1 + 2 + 3 + ... + 41) - (1 + 2 + 3 + ... + 34) =
= 41 × 42 : 2 - 34 × 35 : 2 =
= 41 × 21 - 17 × 35 =
= 861 - 595 =
= 266
Răspuns de
0
poti utiliza formula sumei lui gauss. acest sir este de la 35 la 41, insa suma lui gauss s-ar aplica pentru numere de la 1 la 41, in acest caz. dar observi ca daca iei suma de la 1 la 41 si scazi suma numerelor de la 1 la 34, obtii suma numerelor de la 35 la 41. deci obtii: 1+2+3+...+41-(1+2+3+...+34)=35+36+37+...+41 => 41*42/2-34*35/2=35+36+37+...+41=> 35+36+37+...+41=(41*42-34*35)/2=(1722-1190)/2 => 35+36+37+...+41=532/2=266.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă