Limba română, întrebare adresată de IonutAndrioaea, 9 ani în urmă

35 Puncte! Alcatuiti o compunere cu "O lume fara calculatoare, televizoare, telefoane" 10-15 randuri.


cosmaandra2000: tip opinie ?
IonutAndrioaea: Se poate si asa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrey
8
                                                 O lume fara calculatoare
Cu mult timp in urma,tehnologia nu exista pe pamant...In schimb,oamenii se ocupau cu alte activitati , cum ar fi: cititul,scrisul,treburi gospodaresti si altele...Copii faceau,in general,aceste munci...Singura lor distractie era jocurile traditionale,cum ar fi Xsi0 sau mersul la bal seara...Lume fara calculatoare era mult mai moderna decat acum...Si din cauza asta,copiii si oamenii chiar traiau bine,,,Altceva nu mai faceau sau practicau , in general oamenii traind la sat ...

IonutAndrioaea: Multumesc.
motanudeea: ,,Lume fara calculatoare era mult mai moderna decat acum'' - n-as prea spune ca era mult mai moderna decat acum ,,,,tu intelegi termenul de ,,modern'' ? Cum pot fi niste timpuri apuse mai moderne decat cele de astazi ?
alexandrey: Bine
Răspuns de cosmaandra2000
15
     In opinia mea, o lume fara tehnologia din ziua de azi ar fi exact cum era acum cativa zeci de ani. Oamenii isi trimiteau mesaje prin scrisorii, se foloseau de ce lucruri aveau la indemana pentru a se ajuta, si asa mai departe.
     In primul rand, o lume fara calculatoare, televizoare si telefoane ar fi o lume statica, plictisitoare, lipsita de pic de culoare si veselie. Nu ne-am fi putut descurca prea usor fara aceste obiecte pe care, in ziua de azi, 8 din 10 oameni le folosesc foarte mult. Daca nu ar exista aceste lucruri ar fi o lume complet diferita.
      In al doilea rand, ar trebui sa fim mandrii de ceea ca am reusit sa facem: o viata mai usoara, lipsita de greutati, in care orice lucru se rezolva printr-un simplu click. Pe de-o alta parte, acest mod de viata este mai daunator decat cel de dinainte insa, noi trebuie sa ne adaptam schimbarilor.
       In concluzie, o lume fara tehnologia de ultima generatie, ar fi mai grea, mai obositoare si mai lipsita de culoare.

IonutAndrioaea: Multumesc.
cosmaandra2000: cu placere !
Alte întrebări interesante