3x - 1 = -10
-2x+4=x-5
2x=-7
(X+2):2=4
X:3=-3
X+2 X-1
----- = -----
2 3
Dau coroană, ajutor. Vreau și explicație.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
a) 3x-1=-10 l+1
3x=-9 l:3
x=-3
b) -2x+4=x-5
-2x-x=-5-4
-3x=-9
x=3
c) 2x=-7
x=7/2
x=3,5
d)(x+2) :2=4 l×2
x+2 = 8 l-2
x=6
e) x :3=-3 l×3
x= -9
f) x+2/2 = x-1/3(prima fractie se inmulteste cu 3, iar a doua cu 2 ca sa facem numitorii egali)
3x+6/6 = 2x-2/6(acum ca avem numitorii egali,ii scoatem din fractie)
3x+6 = 2x-2
3x-2x = -2-6
x = -8
Explicație pas cu pas:
cand treci - peste = acesta devine automat +
cand treci + peste = acesta devine automat -
daca avem x+1=10 atunci scadem 1 => x=10 l-1 x=9
! aceasta regula de aplica si la inmultire si impartire
: peste = devine automat ×
× peste = devine automat :
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă