(3x+1) totul la 2 -(x+3) totul la 2 ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
(3x+1)²=(3x+1)(3x+1)=3x(3x+1)+1(3x+1)=9x²+3x+3x+1=9x²+6x+1
(x+3)²=(x+3)(x+3)=x(x+3)+3(x+3)=x²+3x+3x+9=x²+6x+9
deci:
(3x+1)²-(x+3)²=(9x²+6x+1)-(x²+6x+9)=8x²-8=8(x²-1)
Am ajuns la concluzie ca: (3x+1)²-(x+3)²=8(x²-1)
(x+3)²=(x+3)(x+3)=x(x+3)+3(x+3)=x²+3x+3x+9=x²+6x+9
deci:
(3x+1)²-(x+3)²=(9x²+6x+1)-(x²+6x+9)=8x²-8=8(x²-1)
Am ajuns la concluzie ca: (3x+1)²-(x+3)²=8(x²-1)
Răspuns de
0
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă