Matematică, întrebare adresată de angelloruben4, 9 ani în urmă

3x+2=-3+x
2x(y-3)-a=9
(x-1)(y+1)=17
Va rog!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Raspuns:

Explicație pas cu pas:

3x+2=-3+x

MUTA-L PE X IN PARTEA STANGA SI SCHIMBA-I SEMNUL

3x-x+2=-3

REDU TERMENII ASEMENEA

2x=-3-2=2x=-5

IMPARTE ECUATIA CU 2

x=-5/2

______________________

2x(y-3)-a=9

INMULTESTE PARANTEZA CU 2x

2xy-6x-a=9

MUTA EXPRESIA IN PARTEA DREAPTA SI SCHIMBA-I SEMNUL

-a=9=-2xy+6x

SCHIMBA SEMNELE AMBELOR PARTI ALE ECUATIEI

a=-9+2xy-6x

x € R

y € R

_______________________

(x-1)(y+1)=17.......................

=> EXERCITIUL ASTA NU ARE SENS !!!


angelloruben4: zice asa
angelloruben4: aflati x si y numere intregi,stiind ca (x-1)(y+1)=17.
angelloruben4: nu
Kawaiimath: Presupun ca între acolo, ar fi înmulțit :/
angelloruben4: acuma aia e
angelloruben4: o sa vad la scoala cum ii
angelloruben4: oricum mersi mult
Alte întrebări interesante