(3x +2)(x la a doua +2x-7) - (x - 2 )( 2x ) la a doua - 5x +3 )
va rooog ajutati maaa.pls
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(3x+2)(x² +2x - 7) - (x-2)(2x² -5x +3) =
= 3x³ +6x² - 21x +2x²+4x - 14 - 2x³ + 5x² - 3x +4x² - 10x + 6 =
= x³ +15x² -30x - 8 = (x³ - 8) + 15x(x -2) = (x-2)(x² +2x +4) +15x(x-2) =
= (x-2)(x² + 17x + 4)
= 3x³ +6x² - 21x +2x²+4x - 14 - 2x³ + 5x² - 3x +4x² - 10x + 6 =
= x³ +15x² -30x - 8 = (x³ - 8) + 15x(x -2) = (x-2)(x² +2x +4) +15x(x-2) =
= (x-2)(x² + 17x + 4)
Cat123:
Mulțumesc mult. Ma mai ajuți la unu asemănător, te roog mult?
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă