Matematică, întrebare adresată de KoKoPepSy, 9 ani în urmă

(3x - 6)(4x - 3) = 0
Va rog ajutati-ma .. Dau Cel mai bun raspuns la cel care care mil spune corect. Succes.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de getatotan
2
daca  3x - 6 = 0          ; 3x = 6             x = 6:3 = 2 
4x -3 =0                         4x = 3                 x = 3 / 4 
S = { 2 ;  3 / 4} 

cecilia10: aceasta este o ecuatie de gradul 2
KoKoPepSy: ok multumesc
Răspuns de cecilia10
0
12 x^{2} -9x-24x+18=0 \\ 12 x^{2} -33x+18=o \\ a=12;b=-33;c=18 \\   delta= (-33)^{2}-4*12*18= 1089-864=225 \\ x1= \frac{33-15}{24}= \frac{28}{24} =1 \frac{1}{12}  \\ x2= \frac{33+15}{25}= \frac{48}{25} =1 \frac{23}{25}

getatotan: ( 33 - 15) :24 = 18 / 24 = 3 / 4 si 48 :24 = 2 ; ai pus 48 :25 !!!
getatotan: proprietate = produs de doua numere =0
cecilia10: da am o greseala,dar nu sunt de acord cu tine cu rezolvarea ta
getatotan: ai doua greseli ; fiecare cu metoda lui
KoKoPepSy: Nu inteleg nicio metoda
meicaadelina: :)
Alte întrebări interesante