Istorie, întrebare adresată de karylea559, 7 ani în urmă

4.2. Sursa C. [...] 4. Asigurarea unei solide constituții pentru Fran- ţa, care să stabilească pentru totdeauna în modul cel mai clar drepturile tronului şi cele ale poporului. 7. Libertatea individu- ală să fie garantată în mod absolut. 11. Libertatea presei să fie garantată, 15. Să se abroge legile care umilesc starea a treia, ex- cluzând pe membrii ei atât din corpurile militare şi ecleziastice, cât şi din anturajul suveranului." (Caietul de doleanțe al oraşului Nancy, 1789) Sursa D. ,,I. Oamenii se nasc şi rămân liberi şi egali în drepturi [...]. II. Scopul oricărei asociații politice este apărarea drepturi- lor naturale ale omului: libertatea, proprietatea [...].VI. Legea este expresia voinţei generale [...]. X. Nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile sale, fie ele chiar religioase. XI. Comunicarea liberă a gândurilor şi opiniilor este unul din drep- turile cele mai de preț ale omului [...]. (Declaraţia drepturilor omului şi ale cetățeanului, 26 august 1789) Corelează două articole solicitate în Caietul de doleanțe cu pre- vederile Declarației din 26 august. Doleante (sursa C) Prevederi (sursa D) ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nloghin5
2

Răspuns:

Asigurarea unei solide constituții pentru Franța, care să stabilească pentru totdeauna în modul cel mai clar drepturile tronului și cele ale poporului.

Corespunde cu prevederea I din Declarație: "Oamenii se nasc și rămân liberi și egali în drepturi". Această prevedere stabilește principiul egalității în fața legii pentru toți cetățenii și garantează că nimeni nu poate fi discriminat din cauza originei, rasei sau statutului social.

Libertatea individuală să fie garantată în mod absolut.

Corespunde cu prevederea II din Declarație: "Scopul oricărei asociații politice este apărarea drepturilor naturale ale omului: libertatea, proprietatea". Această prevedere protejează drepturile individuale ale fiecărui cetățean și garantează că nimeni nu poate fi constrâns să facă ceva împotriva voinței sale, cu excepția în cazuri prevăzute de lege.

Libertatea presei să fie garantată.

Corespunde cu prevederea X din Declarație: "Nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile sale, fie ele chiar religioase". Această prevedere garantează libertatea de exprimare pentru toți cetățenii și protejează dreptul la libertatea de conștiință și libertatea de exprimare în orice formă, inclusiv prin intermediul presei.

Să se abroge legile care umilesc starea a treia, ex- cluzând pe membrii ei atât din corpurile militare şi ecleziastice, cât şi din anturajul suveranului.

Corespunde cu prevederea VI din Declarație: "Legea este expresia voinței generale". Această prevedere garantează că toți cetățenii sunt egali în fața legii și

Alte întrebări interesante