4 a) Citește indicaţiile pentru realizarea unui jurnal personal. • Ce vei face? Vei scrie însemnări personale, la care doar tu ai acces (jurnalul personal este confidențial). . Cum vei face? Mai întâi, îți trebuie un carnet de însemnări sau un caiet. Lipeşte o poză şi scrie datele tale. În jurnal poți scrie despre tine, despre alte persoane, despre întâmplări, fapte, sentimente sau emotii. Nu uita să scrii data! • De ce vei face? Jurnalul este spaţiul în care dai frâu liber gândurilor, emoţiilor, este ca un prieten care îți păstrează secretele. Apoi, te ajută să nu uiți întâmplări importante din viața ta. b) Paragraful De ce vei face? prezintă importanta scrierii unui jurnal. Transcrie explicaţiile. Adaugă încă un motiv pentru care crezi că ar fi bine să ai jurnalul tău. c) Scrie în jurnal ce ai dori să faci în acest an, la şcoală, cu prietenii şi cu profesorii tăi.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
„Jurnalul personal este un document foarte privat”, spune Brian Alleyne, „un loc în care autorul înregistrează și reflectă asupra evenimentelor vieții. Cunoașterea sinelui în jurnalul personal este cunoaștere retrospectivă și, prin urmare, potențială cunoaștere de sine narativă ( Narrative Networks , 2015).
Observații
"Jurnalul scriitorului este o înregistrare și un registru de lucru pentru viața dvs. de scriere. Este depozitul dvs. pentru bucăți de experiență, observație și gândire destinate utilizării eventuale într-un proiect de scriere sau altul. Intrările într-un jurnal personal tind să fie abstracte, dar intrările în jurnalul unui scriitor ar trebui să fie concrete ". (Alice Orr, No More Rejections . Writer's Digest Books, 2004)
„Presupunem că toți cei care ținem jurnale o facem din diferite motive, dar trebuie să avem în comun o fascinație pentru tiparele surprinzătoare care apar de-a lungul anilor - un fel de arabesc în care apar și reapar anumite elemente, precum desenele din un roman bine lucrat ". (Joyce Carol Oates, intervievată de Robert Phillips. The Paris Review , toamnă-iarnă 1978)
„Nu vă gândiți la nimic prea mic pentru a scrie, deci să fie în cel mai mic grad caracteristic. Veți fi surprins să descoperiți, la reutilizarea jurnalului, ce importanță și putere grafică își asumă aceste mici detalii”. (Nathaniel Hawthorne, scrisoare către Podul Horatio, 3 mai 1843)
Explicație: COROANA TE ROG?