Religie, întrebare adresată de moskowitzalexia, 8 ani în urmă

4. Alcătuiește o compunere de minimum opt rânduri în care să prezinți cel puțin două însușiri ale unei persoane biblice studiate în clasa a V-a, argumentând alegerea făcută. Dă-i un titlu potrivit.

E urgent !!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudia5841
0

Cel mai blând om- Moise

Moise este omul lui Dumnezeu care a scos poporul Israel de sub robia Egipteană.

O primă caracteristică a lui care este ilustrata foarte bine este reprezentata de blândețe "Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe fața pământului." Numeri 12:3, de aceasta calitate da dovadă ori de cate ori poporul Israel se razvratește.

O alta însușire reprezentativa este prezentata prin faptul că chiar dacă el a fost crescut de fata lui Faraon, fiind găsit de aceasta la doar 3 luni pe mailurile Nilului, fiind crescut în opulenta și lux, în acea vreme Egiptul era una dintre cele mai puternice puterii, acesta alege sa ieie partea fraților lui Israeliți omorând astfel un egiptean ca mai apoi sa fuga de fata lui Faraon în Madian.

Moise are un impact enorm asupra istorie poporului Israel, a fost o unealta de care s-a folosit cu succes Dumnezeu, din caracterul lui putem învață foarte multe.

Alte întrebări interesante