Limba română, întrebare adresată de ca12rla, 8 ani în urmă

4) Alcătuiește o compunere narativă de cinci-zece enunturi în care să povestești întâmplarea redata de imagini.
În compunerea ta, trebuie:
-să relatezi o întâmplare, respectând succesiunea
logică a faptelor ;
- să precizezi două elemente ale contextului spstio-temporal;
– să respecţi structura specifică tipului de compunere cerut ;
- să ai obligatoriu numărul minim de enunturi precizat;
va rog urgent
DAU COROANA
si inima​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de coroianalina5
0

Răspuns:

asta nu e cumva Cenusareasa ?

Cele doua surori

Intr-un sat de la marginea padurii se afla o casuta in care traiau doua surori inpreuna cu mama lor . Fetele se intelegeau foarte bine si se nucau impreuna . Cand au crescut relatia lor de surori bune nu s-a schimbat .

Intr-o zi cel mai bogat baiat din sat a dat o petrecere . El a invitat toti locuitorii satului de la marginea padurii . Vestea s-a raspandit cu repeziciune in tot satul . In fiecare casa toti , cu mic , cu mare se pregateau de petrecere . Doar ca in casa celor doua surori domnea o tristete adanaca . Ele si mama lor erau sarace si nu aveau cu ce sa mearga la patrecere . Atunci sora cea mica Scarlett a pus-o pe sora cea mare Alessia sa munceasca la o ferma pt a avea bani ca sa cumpere haine pt petrecere . Alessia s-a mirat foartr mult de compoetamentul surorii ei dar a acceptat sa munceasca . De atunci cele doua surori nu s-au mai inteles .

In ziua cand se tinea petrecerea mama fetelor a cumparat doua rochii : una mai frumoasa si alta mai urata . Ca de obicei Scarlett a luat rochia frumoasa lasand-ui Alessiei rochia urata .

In seara petrecerii baiatul care organizase evenimentul a observat-o pe Alessia cat este de modesta si de cuminte si a dansat cu ea .

La finalul petrecerii baiatul a comandat o trasura in fotma de dovleac special pt Alessia ca sa o duca acasa . Inainte de plecare Alessia a lasat pe scari un bilet cu numele ei . Cand baiatul a vrut sa se intoarca in casa a gasit biletul cu numele fetei si a cautat-o si au devenit prieteni ....


ca12rla: dezinsalezi
ca12rla: dupa
coroianalina5: mie imi arata ca trebuie sa schimb parola si emailul pt ca contul sa fie sigur
ca12rla: O bagi inapoi aplicatia
coroianalina5: bine mersi
ca12rla: ok
ca12rla: imi pare rau ca nu am putut sa te ajut
coroianalina5: nu-i numic
ca12rla: pa ,Nb
coroianalina5: paa
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă