Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

4. Alcătuiește un text format din trei enunțuri răspunzând la întrebările date. Ce este oboseala? Ce înseamnă odihnă pasivă? De ce trebuie să ne odihnim?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daria10009
11

Răspuns:

1.Oboseala, mai ales oboseala cronică, este răspunsul organismului la suprasolicitarea fizică și psihică, fiind percepută ca o stare generală de slăbiciune și epuizare. 

2.Odihna pasivă este asemeni unei mașinării.  Pentru a funcționa perfect un timp îndelungat are nevoie de întreținere și o atenție specială.  Pentru asta corpul are nevoie de somn și odihnă.  Alimentația ne oferă o parte din energia consumată însă trebuie completată de somn.

3.Fiecare fiinta vie are nevoie de somn pentru a supravietui. Somnul suficient si odihnitor protejeaza sanatatea mintala si sanatatea fizica, creste calitatea vietii. Activitatile pe care le facem in timpul zilei depind in mare parte de ceea ce se intampla in timp ce dormim, cand organismul nu doarme, ci lucreaza pentru a sprijini functionarea sanatoasa a creierului si pentru a mentine sanatatea fizica. In cazul copiilor si adolescentilor, somnul sustine si sprijina procesul de crestere.  

Explicație:

am răspuns la întrebările tale, sper ca te am ajutat


daria10009: am dat mai multe idei ti le alegi tu..
Alte întrebări interesante