Biologie, întrebare adresată de naomihorobat8, 8 ani în urmă

4. Caută pe Internet sau în enciclopedii informaţii despre o altă
plantă pe cale de dispariţie. Scrie un articol în care să o prezinţi şi
avertizează-ți astfel colegii despre pericolul în care se află planta.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lpopan815
8

Răspuns:

Bujorul de munte : Este cunoscuta si sub numele de biblica datorita asemanarii florilor cu penajul aceste pasari, dedita in jurul satului Ilisesti, caldarusa in zona orasului Radauti si a comunei Fantanele. Prefera locuri mlastinoase,umede, bahnoase sau turboase.Tulpina inalta de 20 - 30 cm, frunzele alterne, late de 3 - 10 mm si lungi de 8 - 14 cm. Flori solitare,mari, inodore, pendente, brune purpuri, patate in forma tablei de sah. Raspandirea ei mai rara in tara si mai frecventa in judet o gasim in localitatiile :Bainet, Balcauti, Burla,Calafindesti, Calinesti - Cuparencu, Climauti, Costisa, Dornesti, Dumbraveni, Sasca,Baia, Fratauti, Galanesti,Horodnicu de jos, Hurjuieni, Ilisesti,Maneuti, Milisauti,Patrauti, Radauti, Serbauti, Siret,Todiresti, Vicovul de jos, Vicsani,Voitinel, Zamostea,Zvoristea aceste localitati se gasesc conform

 studiului oferit de Taras George Seghedin, in cartea sa: Rezervatiile naturale din Bucovina. Desi comuna Fantanele nu e specificata in cartea respectiva, aceasta minune a naturi se gaseste si in padurea numita de localnici ( Padurea Manghiuc), padure aflata la hotarul ce separa satele Stamate de Corocaesti (comuna Veresti) si este numita popular caldarusa.

Răspuns de finicavasile23
13

Răspuns:

Papucul doamnei este o orhidee sălbatică, una din cele câteva specii de orhidee sălbatice care înfloresc pe culmile Carpaților. Floarea este o adevărată bijuterie și pentru că frumusețea ei și pășunatul au dus planta în pragul extinției, în 1938 prin Decret Regal floarea a fost declarată monument al naturii și pusă sub paza și protecția legii. Chiar și așa mica orhidee a rămas să se descurce singură, pe creste, iar azi, papucul domane este o apariție cu totul excepțională.


mihaitadeliu6: ms
andreihuzu969: măcar acum știm de unde vine papucul mamei
Alte întrebări interesante