4.Combină povestea orală a fragmentelor între o povestire scrisă a textului folosind formulele evidențiate prin culoare la început părinții se joacă cu cei doi copii Băiatul își dorește să devină mașinist și de aceea cere un tren cu trenul poate călătorii și apoi fetița se gândește că ar fi utilă o gară Unde trenul se va opri ia două este o gară cu în continuare cinci doi copii se gândesc că ar putea să schimbă rolurile băiatul împrumutând gara de la fetiță iar aceasta să preia trenului însă mai târziu părinții încearcă să găsească soluții pentru în final copiii reflectează asupra soluțiilor în așteptare
urgentttttt dau ciroana!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunsuri la întrebare
La început, părinții se joacă [...]. Cu trenul poate călători și pisoiul Papuc, însă trebuie să știe că din cauza vitezei trenului, poate ameți.
Apoi, fetița [...]. Ea dorește o gară cu casă de bilete, ceasornic mare pe peron, o inscripție cu numele gării Mak-Mak luminată de un bec electric, oameni mici vii, un serviciu poștal aproape microscopic, telefon, telegraf și un cățel care să stea lângă nevasta șefului de gară.
În continuare, [...]. Însă fetița nu este de acord să îi dea gara băiatului.
Mai târziu, părinții încearcă să găsească soluții, pentru a-i determina pe copii să se joace împreună.
În final, copiii reflectează asupra soluțiilor, în așteptarea gării.
Ne amintim că pentru a realiza povestea scrisă a unui text urmăm aceste etape:
- citim textul cu atenție de mai multe ori
- împărțim textul în mai multe fragmente
- facem planul simplu de idei
- facem planul dezvoltat de idei
- povestim oral fiecare fragment
- povestim textul integral
- redactăm povestirea
Pentru ca povestea noastră să fie cursivă vom folosi anumite formule (precum cele evidențiate): la început, apoi, în continuare, mai târziu, în final și vom adăuga și alte informații relevante.