Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

4 compuneri discriptive in care sa prezinti o padure in toate anotimpurile.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Florian1111
1
Toamna: Vantul misca crengile apasate de vant, scuturandule de frunzele ruginii si plapande.
 Cararea este impodobita de un covor al frunzelor ruginii care isi asteapta plecarea catre o alta lume.
 Cerul inorat sta sa varse lacrimi multe si amare asfel udand ceea ce a mai ramas din padurea ce a fost odata iar acum a ramas doar crengi si ramuri si un covor rosiatic.
 Vantul sufla usor patruzandu-si a lui fiori in copacii goi.
 Iarna: Totul ii alb in jur,crengiile stau aplecate asteptand venirea primaverii,vantul se porni furios scuturand crengile nervos iar fulgii de zapada se indreapta incotro bate vantul. Jos este asternut un covor alb care acopera pamantul protejandu-l.
 Primavara: Natura se trezeste la viata,pomii incep sa muguresc formandu-si a lor frunze verzi si flori albe, ghioceii apar duios din ceea ce a mai ramas din stratul de zapada,iar copacii isi indreapta a lor crengi si ramuri spre a lor vitejie, soarele galben zambitor se arata si vantul duios canta a lui ode miscandu-se printre copaci, iarba incepe sa se arate verde,  cruda si scurta asfel formand un covor de culoarea verde deschis.
 Vara: Soarele arde, aratandu-si a lui manie ,facand ca brazi inalti sa transpire curgandu-le a lor sudori prin frunze,copacii sunt plini de fructe crude asteptand sa se coaca,pamantul este inverzit de iarba verde si vantul este retras in viisteriile sale, padurea arata de parca totul se topeste-n jur.

Utilizator anonim: multumesc mult
Alte întrebări interesante