- - - 4. Dacă x + 2y = 17 şi y - 3z = 4, calculaţi: a) x + 3y - 3z; b) 2x + 5y - 3z; c) (3x + 6y) + (2y - 6z); d) (2x + 4y). (x + 4y - 6z).
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
31
Răspuns:
a) x+2y+y-3z=17+4=21
b) 2x+4y+y-3z=2(x+2y)+4=2•17+4=34+4=38
c) 3(×+2y)+2(y-3z)=3•13+2•4=39+8=47
d) 2(×+2y)•(×+2y+2y-6z)=2•17•[17+2(y-3z)]=34•(17+2•4)=34•25=850
Explicație pas cu pas:
E important sa descompui și sa scoți factor comun astfel încât sa obții expresiile ale căror valoari le cunoști!
cristianneamtu201525:
Mulțumesc de ajutor
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă