Matematică, întrebare adresată de biancabodoi9, 9 ani în urmă

4 Efectuați:
a (3x2 - 2x + 1)-(-x2 + 4x-5);
b (4x8 - 12x2 +5x-7)-(3x8-8x2 + 2x-4);
c 20x-(-5x² + 4x-18)-(6-3x)-(2x2 +6X = 11);.
d 7x+(-3x +2y)-5x+(10x-2y)
e (-4a+36-10c)-(11-2a-4b)+(6a +140–20b);
† (m+n+p)-(m-n-p)+(-m-n+p)-3p.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de needhelp112
6

a) (3x^2 - 2x + 1) - (-x^2 + 4x - 5) = 3x^2 - 2x + 1 + x^2 - 4x + 5 = 4x^2 - 6x + 6

b) (4x^8 - 12x^2 + 5x - 7) - (3x^8 - 8x^2 + 2x - 4) = 4x^8 - 12x^2 + 5x - 7 - 3x^8 + 8x^2 - 2x + 8 = x^8 - 4x^2 + 3x + 1

c) 20x - (-5x^2 + 4x - 18) - (6 - 3x) - (2x^2 + 6x - 11) = 20x + 5x^2 - 4x + 18 - 6 + 3x - 2x^2 - 6x + 11 = 3x^2 + 13x + 23

d) 7x + (-3x + 2y) - 5x + (10x - 2y) = 7x - 3x + 2y - 5x + 10x - 2y = 9x

e) (-4a + 36 - 10c) - (11 - 2a - 4b) + (6a + 140 - 20b) = -4a + 36 - 10c - 11 + 2a + 4b + 6a + 140 - 20b = 4a - 16b - 10c + 165

f) (m + n + p) - (m - n - p) + (-m - n + p) - 3p = m + n + p - m + n + p - m - n + p - 3p = -m + n

Alte întrebări interesante