Geografie, întrebare adresată de viorelmirela, 8 ani în urmă

4 fluvii la alegere + analiza lor - 2 pagini (referat)

va rog urgent


flaviuscezar: Orice continent?
viorelmirela: Da
viorelmirela: Poti sa ma ajuti?
flaviuscezar: pff
flaviuscezar: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de flaviuscezar
2
•Fluviul Rin este un fluviul din Europa. Rinul este una dintre caile fluviale cele mai circulate din Europa. De la izvoare pana la varsare are o lungime de 1200 km, din care 880 km sunt navigabili.
Marcare kilometrica a Rinului incepe de la podul Konstanz (orasul german si elvetian ), terminandu-se la varsare in localitatea Hoek van Holland.
In prezent sunt cunoscute in total 13 izvoare ale Rinului. Amintesc: Reno, di Lei, Averser si Jufer Rhein, Rein, Anteriur, Rein de Tuma, Rein da Curnera, Valser Rein.
Dupa unirea Rinuluo anterior cu Rinul posterior in aproprierea orasului Reichenau(Germania), Rinul numit acum "Rinul alpin*, curge spre nord, varsandu-se in lacul Bodensee(lacul Constanta) aceasta regiune numita si "delta", ea fiind o rezervatie naturala de protectie a pasarilor.
De la Basel la vale pana la Bingen el este numit "Rinul superior".Intre Bingem si Bonn el este numit "Rinul mojlociu* si de la Bonn avale pana la delta de la Marea Norduluo el este numit "Rinul inferior".
Delta Rinului se afla in Olanda, langa granita cu Germania.

•Enisei este un fluviu din Siberia, Rusia, cu lungimea de 4.000 km, supranumit meridianul siberian. Cursul sau tranverseaza centrul Siberiei, de la sud spre nord urmand in lung meridianul de 90°, curgand cu varsare in Marea Kara din Oceanul Artic.
Numele originare al fluviului, limba populatiei tunguzeUleg Khem, era Ioanesi "apa mare*. Numele Enisei este de origine turcica.
Marele Enisei (605 km) si Micul Enisei (680) care izvoresc din muntii Ostaian (3400m), care se intinde intre Mongolia si lacul Baikal.

•Mekong este cel mai lung fluviu din Asia de Sud-Est. Izvoarele sale se afla in Muntii Tangla din Podisul Tibet, la o inaltime de aproximativ 5200 m. Mekomg marcheaza granita dintre Myanmar si Laos si mai desparte inspre sud, dintre Laos si Thailanda, iar apoi tranverseaza Campia Cambodgiei. Debitul anual al apei este de 500 miliarde m cubi.

•Obi, fluviul cu cel mai lung estuar: 800 km lungime, 30-90 km latime si 10-12 m adancime, este situat in vestul Siberiei, Rusia. Fluviul izvoreste din Muntii Altai, prin izvoarele Biia si Katun si curge pe directia aproximativa SUD-NORD, varsanduse in Enisei si Marea Kara.
Fluviul are o lungime de 5.400 km.
Pe malurile fluviului Obi se afla orasele:
-Barnau
-Novosibirsk
-Surgut
-Salekhard
-Beryozovo
Fluviul ia nastere prin unirea raurilor Bia si Katun, care vin din muntii Altai (Siberia de Sud), se unesc langa orasul Biisk, care are o populatie de 220.00 de locuitori.

Sper ca te-am ajutat, mult succes. Pls coroana

viorelmirela: Multumesc
viorelmirela: Fluviul Rin si Fbi apartine Asiei?
viorelmirela: Fluviul Obi
flaviuscezar: da
Alte întrebări interesante