Matematică, întrebare adresată de FrumiDeny11, 9 ani în urmă

4) În cinci cutii identice sunt 60 creioane colorate.Maria foloseste doar in steer din numarul creioanelor dintre-o cutie.Cate creioane îi raman nefolosite în total?
5) Alina a strans 84 flori. Daca ar m-ai avea 4 flori, ar avea de 7 ori mai multe flori decat sora sa .Cate flori au împreuna?
6) Perimetrul unui dreptunghi este însesitul perimetrului unui patrat cu latura 5 m.Aflati laturile dreptunghiului stiind ca între latimea si lungimea acestuia este o diferenta de 20 m.
7) Latimea unui dreptunghi este o cincime din lungime acestuia.Stiind ca lungimea este egala cu triplul câtului numerelor 90 si 6.Calculati perimetrul dreptunghiului.
8) Perimetrul unui dreptunghi este 70 m.Calculati laturile acestuia, stiind ca latimea este cu 9 mai mica decat lungimea.
9) Latimea unui dreptunghi este dublul laturii unui patrat cu perimetrul de 32 m.Stiind ca lungimea este de 4 ori mai mare decat latimea, calculati perimetrul dreptunghiului.
10) Suma a trei numere este 99 stiind ca al doilea nr este dublul primului nr si o treime din al treilea, aflati numerele.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elenaelenuk
0
4)60:5= 12 creioane intr-o cutie
12:4=3 creioane a
60-3=57 creioane ii raman nefolosite
Alte întrebări interesante