Biologie, întrebare adresată de idk276, 7 ani în urmă

4. În timpul lucrului la calculator, muşchii globului ocular sunt încordați și provoacă oboseala oculară, deoarece intensitatea luminii este mai mare și distanţa de lucru este de circa 50 cm. 1) Numeşte structura globului ocular care reglează cantitatea de lumină ce pătrunde în ochi și explică modul ei de funcționare. 1 2) Explică modul de funcționare a structurii globului ocular (numește) care permite acomodarea ochiului la imaginea apropiată. 3) Propune acţiuni pentru a preveni oboseala oculară. Vă rog frumos​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaivarabiev123
4

Răspuns:

1.Structura globului ocular care reglează cantitatea de lumină care pătrunde în ochi este numită iris. Irisul funcționează prin modificarea diametrului pupilei, astfel încât mai multă sau mai puțină lumină să intre în ochi, în funcție de intensitatea luminii din jur.

2.Structura globului ocular care permite acomodarea ochiului la imaginea apropiată este numită cristalin. Cristalinul funcționează prin modificarea formei sale, astfel încât să se poată focaliza imagini clare pe retina.

3.Acțiunile pentru a preveni oboseala oculară sunt: pauze regulate de la calculator, îmbunătățirea iluminării din camera în care lucrezi, poziționarea computerului la o distanță adecvată, utilizarea lentilelor antireflex pentru computer și efectuarea exercițiilor de ochi.

Alte întrebări interesante