Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

4.Primii trei sateliți artificiali ai Pământului, lansați între 1957 și 1958, cântăreau 747 kg. Primul satelit a cântărit de 2 ori mai mult decât al doilea şi de 3 ori mai puțin decât al treilea. Aflați câte kilograme cântărea fiecare satelit artificial.

5. La construirea a trei blocuri de locuințe s-au folosit 1 665 t de oțel-beton. La primul bloc s-a folosit de 2 ori mai mult oțel-beton decât la al doilea și de 3 ori mai puțin decât la al treilea. Aflați cantitatea de oțel-beton folosită la fiecare bloc.

6. La o fermă, sunt 1 062 de găini, rațe și gâşte. Ştiind că numărul gâștelor este de 2 ori mai mare decât numărul rațelor şi de 3 ori mai mic decât numărul găinilor, aflați câte păsări de fiecare fel se află la acea fer- mă.

7. La o librărie, s-au vândut 1 044 creioane, pixuri şi stilouri. Ştiind că numărul pixurilor este de 2 ori mai mare decât numărul stilourilor şi de 3 ori mai mare mic decât numărul creioanelor, aflați câte rechizite de fiecare fel 5-au vândut la acea librărie.


8. în trei silozuri, se află 7 914 q de grâu, secară şi porumb. Ştiind că numărul chintalelor de porumb este de 2 ori mai mare decât numărul ntalelor de secară și de 3 ori mai mic decât numărul chintalelor de grâu, aflați câte tale de grâu, secară și porumb se aflau în cele trei silozuri.


CÂT MAI REPEDEEE , URGEEENT , DAU 63 DE PUNCTE +COROANA!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ulealex
1
Da ce unde existarea care
Alte întrebări interesante