Limba română, întrebare adresată de therealteekzie, 8 ani în urmă

4. Realizează un scurt text cu titlul „Respect“.
Poate fi însoțit și de un desen.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Hai sa il facem!

RESPECTUL FATA DE PARINTI

Respectul este una din cele mai de dorit atitudini si sentimente de apreciere pe care o persoana le poate arata altei persoane. Respectul sta la baza oricarei familii, chiar daca actiunile copiilor si parintilor nu sunt intotdeauna dictate de acesta

Părinţii sunt unici. Între miliardele de oameni care trăiesc pe Tera există doi oameni din a căror carne şi suflet ne tragem şi noi. Nu mai există nicăieri doi oameni ca părinţii noştri; ei sunt unici. Părinţii noştri rămân părinţii noştri indiferent de evoluţia noastră socială, intelectuală sau materială. Oricât de departe vom merge pe drumul vieţii, locul de unde am plecat rămâne mereu acelaşi: casa părintească.

Părinţii ne-au dat viaţa. Deşi Dumnezeu este dătătorul vieţii, nu trebuie să pierdem din vedere că părinţii noştri ne-au născut şi ne-au crescut.  Faptul că părinţii ne-au născut şi ne-au crescut ne îndatorează la ai respecta pentru totdeauna.

Respectul cuvenit. Fiecare părinte are dreptul să fie respectat. Chiar dacă părintele nu îşi îndeplineşte cel mai bine menirea de părinte, el tot trebuie respectat. Un părinte nu trebuie respectat, în primul rând, pentru ceea ce face, ci pentru ceea ce este. Este cu totul nepotrivit ca cineva să îşi jignească părinţii, să le întoarcă înapoi vorba, să îi batjocorească sau să îi umilească.

Explicație:

Alte întrebări interesante