Chimie, întrebare adresată de victoriadascalu59, 8 ani în urmă

4. Să se determine forța necesară menținerii în echilibru a unui corp cu masa de 1 kg
folosind
a) un scripete mobil
b ) un plan înclinat cu lungimea 1 = 2 m și h = 40 cm.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlinaMariaBrainly123
1

Salut!

Cerință: Să se determine forța necesară menținerii în echilibru a unui corp cu masa de 1 kg

Să se determine forța necesară menținerii în echilibru a unui corp cu masa de 1 kgfolosind

Să se determine forța necesară menținerii în echilibru a unui corp cu masa de 1 kgfolosinda) un scripete mobil

Să se determine forța necesară menținerii în echilibru a unui corp cu masa de 1 kgfolosinda) un scripete mobilb ) un plan înclinat cu lungimea 1 = 2 m și h = 40 cm.

Răspuns:

Pot exista doua situatii: parghia folosita este o parghie de gr. I si atunci bratul fortei active, Ba, este de 1,6 m sau o parghie de gr. II si atunci Ba = 2m.

Pot exista doua situatii: parghia folosita este o parghie de gr. I si atunci bratul fortei active, Ba, este de 1,6 m sau o parghie de gr. II si atunci Ba = 2m.Pentru prima situatie momentele celor doua forte va fi:

Pot exista doua situatii: parghia folosita este o parghie de gr. I si atunci bratul fortei active, Ba, este de 1,6 m sau o parghie de gr. II si atunci Ba = 2m.Pentru prima situatie momentele celor doua forte va fi:10N ×0,4m = 1,6m × Fa => Fa = 4Nm : 1,6m = 2,5 N, iar pentru a doua:

Pot exista doua situatii: parghia folosita este o parghie de gr. I si atunci bratul fortei active, Ba, este de 1,6 m sau o parghie de gr. II si atunci Ba = 2m.Pentru prima situatie momentele celor doua forte va fi:10N ×0,4m = 1,6m × Fa => Fa = 4Nm : 1,6m = 2,5 N, iar pentru a doua:10N ×0,4m = 2m × Fa => Fa = 4Nm : 2m = 2 N.

#AlinaMariaBrainly123

Sper ca te-am ajutat!

Spor la teme!

Alte întrebări interesante