Biologie, întrebare adresată de serbanliviu603, 8 ani în urmă

4 simptome ale oboselii va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rachitabianca
1

Răspuns:

Durere de cap,Somnolenta,Amteala


rachitabianca: Ameteala
Răspuns de FocutaPisi
2

1. Epuizare excesivă

Acest simptom nu trebuie confundat cu oboseala obișnuită care survine în urma unei zile dificile la locul de muncă. Epuizarea cauzată de sindromul de oboseală cronică este mult mai intensă.

Este vorba despre o senzație de epuizare totală, care pare să cuprindă fiecare os și mușchi al corpului.

Când experimentezi acest simptom, ești incapabil să te implici în activități fizice sau mentale.

Dacă îi permiți sindromului de oboseală cronică să îți controleze viața, vei ajunge să te confrunți și cu diverse probleme asociate, cum ar fi obezitatea.

2. Dificultăți în a adormi și somn întrerupt

Deși acest sindrom te va face să te simți foarte obosit, el îți va crea și dificultăți când te bagi în pat. Mai exact, vei fi într-o stare de alertă care te va împiedica să ai un somn odihnitor. În plus, când te trezești vei avea impresia că nu ai dormit deloc.

Ai la dispoziție numeroase trucuri pentru a adormi, dar acestea nu te vor ajuta dacă suferi de sindromul de oboseală cronică.

3. Dificultăți de concentrare

Epuizarea nu este doar fizică, ci și mentală. Sindromul de oboseală cronică te transformă într-o persoană uitucă și neatentă și cele mai simple acțiuni devin provocări. Dacă acest simptom îți îngreunează viața, verifică dacă nu cumva ți se aplică și celelalte semnale de alarmă prezentate în acest articol.

4. Izolare socială

Sindromul de oboseală cronică transformă obligațiile sociale zilnice (întâlnirile cu familia sau prietenii, de pildă) într-un calvar. Cei afectați evită deseori, amână sau anulează aceste obligații. Asta poate cauza tulburări emoționale adiționale, deoarece izolarea promovează depresia.

sper ca te-am ajutat

O zi frumoasa :)

Alte întrebări interesante