Istorie, întrebare adresată de vasilehopulele123, 8 ani în urmă


4. Una dintre reşedintele reginei via
dintre reşedintele reginei Maria a fost şi Castelul de la Balcic. Documentează-te
pe internet sau caută
saula in reviste / cărti si scrie un scurt text informativ despre palat​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihairusu25598
7

Răspuns:

Castelul din Balcic (în bulgară Двореца в Балчик, transliterat: Dvoreța v Balcik) situat în orașul Balcic (Bulgaria) a fost o reședință a reginei Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României.

Clădit pe malul mării Negre, castelulul cuprinde o grădină botanică, o sală a fumătorilor, o pivniță, o chilie mănăstirească, un izvor de apă, mai multe vile rezidențiale și diverse alte clădiri.

Castelul, poreclit de regină Tenha Yuva („Cuibul Singuratic” în limba turcă) este de fapt o vilă mare cu pereți albi și acoperișuri de țiglă roșie străjuite de un minaret, construită anume după planurile și gusturile Reginei Maria, de-a lungul a trei terase. Combină elemente ale stilului otoman cu cel al caselor bulgărești. Originalitatea acestui stil eclectic și denumirea turcă se explică prin interesul reginei (și al altor persoane din aristocrația și marea burghezie din acea perioadă) pentru religia bahaistă propovăduită inițial de predicatorii Bahaulla și fiul său Șoghi Effendi Rabbani, iar reginei de către profesoara americană Martha Louise Root (1872 – 1939).[1]


mihairusu25598: cu placere
Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă