Limba română, întrebare adresată de heigeo, 9 ani în urmă

40 DE PUNCTE! Va rog, urgent. Scrie o compunere de maxim 8 randuri in care sa inserezi urmatoarele cuvinte: sufix, nasture, tristete si nor. Va rog, urgent.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Afara este frig. Mauit pe geam si vad cum un nor se leagana usor pe deasupra blocurilor.Ma apuca o tristete coplesitoare.De nervi ma joc cu nasturele de la bluza si il rup.Poate daca norul putea sa-si puna un sufix sa fie norisor era mai dragut si eu mai vesel
Răspuns de Xeryqnes
1
                                     Ploaia de nasturi

Era o zi de toamna trista...toata lumea se uita pe geam. Ploua. Nu aveam ce face, decat sa stam in casa, caci era weekend. Dintr-o data un nasture se loveste de piciorul meu.
Il ridic si il analizez. Era da la o papusa. 
-Draga, mai bine iti faci temele! Trebuie sa inveti pe derost sufixele si prefixele, altfel nu o sa sti nimic la scoala! imi zice mama.
Oftez si ma apuc de teme. Nu ma puteam concentra, afara, un nor imi tot atragea atentia. Avea o culoare ciudata. Dintr-o data se auzea cum ceva tare cadea pe acoperis.
-CE-I ASTA?! APOCALIPSA, APOCALIPSA! mama era foarte panicata.
Ies afara si ghici ce, ploua cu nasturi! Ceva mai minunat de atat nici nu se putea! Toata strada am iesit sa vedem ce se intampla. Era o minune.
Am stat si ne-am uitat la ''ploaie'' toata ziua. Pana la urma am avut ce face. 
Sper ca te-am ajutat! O zi buna! :*

heigeo: Multumesc mult, dar am reusit sa o fac singura :)) :*
Alte întrebări interesante