Matematică, întrebare adresată de Iarena, 9 ani în urmă

4x²-9-(2x+3) descompus in factori.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
(2x-3)(2x+3)-(2x+3)
(2x-3)(2x-3-1)
(2x-3)(2x-4)

vlad2000: prima paranteza e 2x+3
vlad2000: 2x+3 e factorul comun
Răspuns de Utilizator anonim
0
4x²-9-(2x+3) = (4x²-9)-(2x+3) 
 
                     =[
(2x+3) (2x-3)]- (2x+3)·1
 
                     =(2x+ 3)(2x- 3- 1)
                   
                     =(2x+ 3)(2x- 4)

 


Alte întrebări interesante