5*{3+4*[1+2*(x/3-4)]}+11=46
Calculează x.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
6
Răspuns:
12
Explicație pas cu pas:
5*{3+4*[1+2*(x/3-4)]}+11=46
5*{3+4*[1+2*(x/3-4)]}=46-11
5*{3+4*[1+2*(x/3-4)]}=35
3+4*[1+2*(x/3-4)]=7
4*[1+2*(x/3-4)]=7-3
4*[1+2*(x/3-4)]=4
1+2*(x/3-4)=4:4
1+2*(x/3-4)=1
2*(x/3-4)=1-1
2*(x/3-4)=0
x/3-4=0*2
x/3-4=0
x/3=0+4
x/3=4
x=4*3
x=12
Sper ca te-am ajutat
ariciul10:
mersi... dar cam târziu...
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă