5(3x-6)+4(3-2x)=5x-8 rezolvati in R ecuatia
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
12
|¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯|×ღ×|¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯|
༄ Cerință: Rezolvați în R ecuația:
༄ Răspuns:
5 ( 3x - 6 ) + 4 ( 3 - 2x ) = 5x - 8
5 · 3x - 5 · 6 + 4 · 3 + 4 · ( - 2x ) = 5x - 8
15x - 30 + 12 - 8x = 5x - 8
15x - 8x - 5x = -8 - 12 + 30
2x = 10
x = 10 / 2
x = 5
꧁ În primă fază am înmulțit termenii din afara parantezei cu fiecare termen din paranteză ținând cont de semne. Apoi, am mutat în stânga egalului termenii care conțin "x" și în dreapta egalului termenii liberi ( termenii fără "x" ). Dacă am mutat dincolo de egal, termenul va trece cu semn schimbat. Mai departe se fac calculele. ꧂
|____________________|×ღ×|____________________|
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă