Matematică, întrebare adresată de mariuspanuta58, 8 ani în urmă

[5⁰+(6¹¹:6⁹+3²):(5+2³)-(10⁴:10²-3²×11)]×3+3²​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pav38
13

Explicație pas cu pas:

Salutare!

[5⁰+(6¹¹:6⁹+3):(5+2³)-(10⁴:10²-3²×11)]×3+3² =

[1 + (6² + 3) : (5 + 2³) - (10² - 3² × 11)] × 3 + 3² =

[1 + (36 + 3) : (5 + 8) - (10² - 9 × 11)] × 3 + 9 =

[1 + 39 : 13 - (100 - 99)] × 3 + 9 =

(1 + 3 - 1 ) × 3 + 9 =

3 × 3 + 9 =

9 + 9 =

18

==pav38==


pav38: de trei ori m am verificat
pav38: la ce ai scris tu asta este rezultatul
mariuspanuta58: ai dreptate acolo ii 3 simplu nu-i 3²
mariuspanuta58: in prima paranteză
pav38: undeee??
mariuspanuta58: in prima paranteză undei 6¹¹
pav38: gata, refăcut
mariuspanuta58: mersi
pav38: Cu plăcere! Bafta multa
Răspuns de dianageorgiana794
16

Răspuns:

[5⁰+(6¹¹:6⁹+3):(5+2³)-(10⁴:10²-3²·11)]·3+3²=

[1+(6²+3):(5+2³)-(10²-3²·11)]·3+3²=[1+(36+3):(5+8)-(10²-9·11)]·3+9=

[1+39:13-(100-99)]·3+9=(1+3 -1)·3+9=3·3+9=9+9=18


mariuspanuta58: ajutațima va rog am pus un exercițiu
Alte întrebări interesante