Limba română, întrebare adresată de temeroio, 8 ani în urmă

5. Alcătuieste o compunere narativă, de 10-15 rânduri, cu titlul In livada bunicilor in care să folosesti verbe la patru dintre timpurile modului indicativ. REPEDEEEE VA ROOG. DAU COROANA!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nychonycho1
1

Răspuns:

Toamna asta,inainte de sărbătorile de iarnă m-am gândit să merg la bunici fiindu-mi poftă de bunătățile pe care le aveau acesția în urma recoltelor.

Ajuns acolo,tocmai ce am realizat că bunicii erau din cale afară de ocupați,se aflau în toiul adunării tuturor recoltelor. Practic, eu credeam că ei deja terminaseră şi că vor avea timp de vizita mea, dar se pare că m-am înşelat. Neavând de ales,nu puteam decât să-i ajut,desigur. Prima data,țin minte că bunica trimise să culeg o parte din strugurii albi,fiind într-o grădină. Apoi,bunicul mă chemase să mă urc în copac să adun mere. Iar după,tot bunica chemă la pere şi nuci,şi tot aşa. Seară,eram total epuizat,parcă nu muncisem în viața mea atât de mult şi greu. Mi s-a părut foarte greu.

Dar,în final mă bucur mult că putui să-mi ajut bunicii cum am putut,iar ca răsplată m-au cinstit bine cu un coş imens de fructe.

Explicație:

sper ca te am ajutat<3

Alte întrebări interesante