Limba română, întrebare adresată de pascalutamariana, 7 ani în urmă

5. Creează comparații în baza eroilor din poveştile cunoscute: leneşă precum fata babei; răutăcios precum şireată ca ; credul ca harnic asemeni ; curajos ca​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrucatinean92
0

Răspuns:

Explicație:leneșă precum fata babei - Această comparație poate fi folosită pentru a descrie o persoană care evită munca și preferă să stea în loc să își facă datoria. Fata babei din povestea "Fata babei și moșneagului" este un exemplu clasic de leneșe.

răutăcios precum șireata - Această comparație se referă la o persoană care încearcă să înșele și să păcălească pe cei din jurul său pentru propriul beneficiu. Șireata din povestea "Făt-Frumos cu părul de aur" este un exemplu clasic de răutate și viclenie.

credul ca harnic asemenea lui Ivan - Această comparație se referă la o persoană care este foarte naivă și ușor de păcălit. Ivan din povestea "Ivan cel prost" este un exemplu clasic de credulitate excesivă.

curajos ca Hercule - Această comparație se referă la o persoană care este foarte curajoasă și îndrăzneață în fața pericolelor. Hercule din mitologia greacă este un exemplu clasic de curaj și forță fizică.

Alte întrebări interesante