Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

5. Formulează concluzii despre plante și animale pe cale de dispariţie din Republica Moldova, folosind cuvinte proprii.
Vă rog ajutor, dau coroană și mă abonez!❤❤​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariamurasco7
13

Principalele cauze ale disparitiei speciilor de plante si animale sunt: distrugerea habitatelor, exploatarea comerciala (colectarea de plante, vanatul irational si braconajul), distrugerile produse de catre speciile aclimatizate si poluarea. Dintre aceste cauze, distrugerea habitatelor reprezinta cea mai mare amenintare pentru aceste specii.De-a lungul erelor geologice, diferitele specii de plante si animale au evoluat incet si au disparut din cauza schimbarilor climatice radicale si a imposibilitatii de a se adapta competitiei pentru supravietuire. Totusi, din anii 1600, rata de disparitie a crescut progresiv, odata cu cresterea populatiei umane si consumarea resurselor naturale.

Multi oameni de stiinta considera ca de la disparitia dinozaurilor, in urma cu 65 de milioane de ani, astazi ne aflam in mijlocul celei mai mari perioade critice, de distrugere ireversibila a numeroase specii de plante si animale.

Mentinerea ecosistemelor actuale, precum padurile, recifurile de corali sau mlastinile, depinde in mare masura de biodiversitatea lor. Disparitia uneia dintre speciile care alcatuiesc un astfel de lant trofic poate duce la declinul ecosistemului respectiv

Scaderea ireversibila a biodiversitatii are un impact serios asupra nivelului de trai al oamenilor.

Explicație:

Sper că te-am ajutat!


Utilizator anonim: nu am prea mult spațiu să scriu în caiet, dar voi scurta din informație! ms
Alte întrebări interesante