Limba română, întrebare adresată de raultilvan05, 8 ani în urmă

5 imaginați o întâmplare din timpul colindului copiilor împreună cu Ciobănilă și scrie o compunere de maximum 100 de cuvinte în care să o relatezi în redactarea compunerii vei avea în vedere să stabilești ideile pe care le vei dezvolta să prezinți corect și coerent întâmplarea să respecți cerințele legate de calitatea redactării ortografie punctuație să respecți regulile de scriere a unei compuneri să te încadrezi în limita de cuvinte indicată​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunaaawe
7
Bunaaaa
1-merg la colindat împreună cu Ciobănilă
2-colindam câteva case
3-alunecăm pe ghiată
4-ne întâlnim cu prietenii
5-ne întoarcem acasă fericiți cu toți covrigi
La colindat

ÎNTÂMPLARE:

Era ziua în care tb să mergem la colindat.Eram asa de nerăbdător să merg la colindat împreună cu cel mai bun cățeluș Ciobănilă.Ciobănilă era un câine tare ascultător.Mama a terminat de facut traista.Peste cateva ore ne-am porniy eu cu Ciobănilă la colindat.Ne-am îmbrăcat gros ca afară ningea apoi eu cu Ciobănilă am mers spre capul satului sa colindăm.Colindam noi ce colindam câteva case apoi eu cu Ciobanila am alunecat pe gheața într-un șanț.Eram uzi fleașcă dar nu ne-am lăsat așa ușor zbăduți și am pornit la altă casă să mai colindăm.Am colindat freo jumate de sat si ne-am întâlnit cu prietenii mei de clasă Alex și Miruna.Eram așa de fericit că m- întâlnit cu ei.Am stat 10 munut si am vorbit cu ei si apoi iar m-am apucat să mai colind că mai avem jumate de sat și era deja târziu.Mai aveam freo 10 case si traista mea era plina, buzunarele mele erau la fel de pline.Eu m-am gândit să mă duc acasă să răstorn tot ce am strâns și să mă întorc.Am răsturnat tot ce strânsesem și iar m-am apucat să colind.După ce am colindat acele 10 casem-am întors acasă fericit că am străină atâția covrigi într-o singură seară.
Răspuns de tepessara
2

Răspuns:

Era ziua în care trebuia să mergem la colindat. Eram asa de nerăbdător să merg la colindat împreună cu cel mai bun cățeluș Ciobănilă. Ciobănilă era un câine tare ascultător. Mama a terminat de facut traista.Peste cateva ore ne-am pornit eu cu Ciobănilă si cu cativa copii la colindat .Ne-am îmbrăcat gros ca afară ningea apoi eu cu Ciobănilă si cativa copii am mers spre capul satului sa colindăm. Colindam noi ce colindam câteva case apoi eu cu Ciobanila am alunecat pe gheața într-un șanț .Eram uzi fleașcă dar nu ne-am lăsat așa ușor zbăduți și am pornit la altă casă să mai colindăm. Am colindat vreo jumate de sat si ne-am întâlnit cu prietenii mei de clasă Alex și Miruna. Eram așa de fericit că m-am întâlnit cu ei. Am stat 10 minute si am vorbit cu ei iar apoi, m-am apucat să mai colind că mai avem jumate de sat și era deja târziu.Mai aveam vreo 10 case si traista mea era plina, buzunarele mele erau la fel de pline.Eu m-am gândit să mă duc acasă să răstorn tot ce am strâns și să mă întorc. Am răsturnat tot ce strânsesem și iar m-am apucat să colind.După ce am colindat acele 10 case m-am întors acasă fericit că am strans atâția covrigi într-o singură seară.

Alte întrebări interesante