Limba română, întrebare adresată de marioaraberchis999, 8 ani în urmă

5 Notează, în dreptul fiecărui enunţ de mai jos, A, dacă este adevărat şi F, dacă este fals. Reformulează apoi enunturile pe care le consideri false, astfel încât să devină adevărate. a. Adjectivele din enuntul „Darius a ales un teren plat pentru bătălie, pentru a se putea folosi de această superioritate numerică [...]." sunt la gradul de comparaţie. pozitiv. b. Toate substantivele din propoziţia ,,Totuşi, în ziarul de astăzi, e un articol semnat cu numele lui." sunt articulate cu articol hotărât. c. Replica ,,la ascultă, domnişoară. Dumneata ai timp de glume. Eu n-am." conţine două părți de vorbire care nu au funcţie sintactică. d. Există două propoziții principale în raport de coordonare copulativă în enunţul ,,Dacă aş fi Alexandru, as accepta tratatul şi aş încheia războiul."

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Imvlad7
3

Răspuns:

a. Adjectivele din enuntul "Darius a ales un teren plat pentru bătălie, pentru a se putea folosi de această superioritate numerică [...]." sunt la gradul de comparaţie pozitiv.

b. Toate substantivele din propoziţia "Totuşi, în ziarul de astăzi, e un articol semnat cu numele lui." sunt articulate cu articol hotărât.

c. Replica "la ascultă, domnişoară. Dumneata ai timp de glume. Eu n-am." conţine două părți de vorbire care nu au funcţie sintactică.

d. Există două propoziții principale în raport de coordonare copulativă în enunţul "Dacă aş fi Alexandru, as accepta tratatul şi aş încheia războiul."

Toate enunțurile sunt adevărate. Nu este necesară reformularea lor.


marioaraberchis999: mutluuu <33
Alte întrebări interesante