5. Proiect individual. Imaginează-ți că eşti medic nutriționist și ai un/o pacient/ă care riscă să se îmbolnăvească de diabet (are greutate corporală mare). Pacientul/pacienta este elev/ă. Realizează un program zilnic pentru el/ea. Include informații despre dietă și exerciții fizice. la în considerare programul său de școală. Compară programul cu cel al colegilor și dezbateți punctele principale.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
poate incepe prin a face exercitii fizice zilnic. daca de exemplu incepe scoala de le 08:00 si termina la 12:00 sau 13:00, dupa program poate face o alergare usoara pt a nu se solicita prea mult, avand in vedere ca are greutate corporală mare, acesta fiind facuta timp de o ora sau poate merge normal, ca o plimbre , dar 2 ore. miscarea fizica este foarte importanta, asa ca poate face acest lucru intodeauna dupa scoala, poti ''complica'' exercitiile pe parcurs. acum, in legatura cu mancarea, trebuie sa elimini carbohidartii, nu de tot, dar ce e mult strica. asa ca, intr un final cam asa ar trebui sa arate un program pentru elev/eleva:
- de dimineata un mic dejun cat mai sanatos, cu multe legume (rosii, castraveti, salata), si fara paine daca se poate. dupa scoala, masa, care poate fii o supa de legume sau chiar pește fiindca este un aliment important. dupa face exercitiile fizice iar apoi probabil ''pauza de teme'', seara trebuie sa fie o mancare usoara, poate o salata sau un iaurt sau un pahar cu lapte.
*cam asa cred eu ca ar trebui sa arate un program de genul, sper ca a fost de ajutor )))