Limba română, întrebare adresată de mateicojocaru45, 8 ani în urmă

5) Redactați o compunere de minim 100 de cuvinte în care să prezinți familia ta, folosind cât mai multe numerale ordinale și cardinale, pe care să le subliniezi, după modelul dat:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loredanalascu00
20

Familia mea

Familia, din punctul meu de vedere este pe primul loc si conteaza enorm de mult. Este locul in care te simti cel mai in siguranta, cel mai ferit de pericol. În familie mai exista si certuri sau neînțelegeri, dar totul se poate rezolva cu un simplu "-Îmi pare rau" sau "-Îmi cer scuze". Sunt cea mai mândră de familia mea indiferent de cat de cat de rea as fi, ma iartă, si ma iubesc nespus de mult.

Am o familie destul de numeroasă, dar ma mîndresc cu ea. (dacă nu ai o familie mare, poti sa scrii " Nu am o familie foarte numeroasă, dar ma mandresc cu ea ") Este formată din: mama, tata, sora, fratele, bunicul, bunica si desigur eu.

Mama este totul pentru mine, daca ea nu ar fi existat, nu stiu daca eu as fi avut un rost in aceasta lume. Este o persoana extrem de calmă, dulce și blândă. E mereu in locul care trebuie si mereu in momentul care trebuie.

Tata este o persoana destul de rece pe exterior, dar cu toate aceste stiu ca dedesubtul unui strat rece si întunecat sta o persoana minunata care, chiar dacă nu arata îi iubeste pe cei din jur.

Sora mea este una dintre cele mai minunate persoane pe care as fi putut să le întâlnesc vreodata. Este tacuta, dar si cand incepe sa se certe cu mine , am impresia ca nu se va mai opri, dar cu toate aceste o iubesc nespus.

Fratele meu seamana un pic mai mult cu tata, in sensul in care nu isi exprima mereu sentimentele si ceea ce are pe suflet. Este un pic dezordonat, dar asta se explica( toti băieții sunt asa).

Bunicul meu este o persoana calma si daca stau bine sa ma gandesc, acum cred ca stiu pe vine seamana mama. Este inimos, bun si foarte înțelegător.

Bunica mea, spre deosebire de bunicul, nu este atât de tăcută si de calma, dar inteleg de ce s-au căsătorit pentru ca sunt complet diferiți. O iubesc enorm de mult pe bunica mea si nu mi-aș putea vedea viata fara ea.

Si ultima, dar nu cea din urma eu.Nu cred ca mai trebuie argumente pentru ca deja ma stiti, sunt sufletul petrecerii. Ma bucur la maxim de tot ce am si sunt recunoscătoare pentru tot si pentru toate lucrurile fie ele bune fie mai puțin bune care mi s-au intamplat in viata mea.

Am o familie frumoasă pe care o iubesc si ma bucur de ea la maxim.

Sper ca te-am ajutat si daca mai sunt numerale nesubliniate le subliniez tu.


loredanalascu00: Nu stiu daca sunt mai mult de 100 de cuvinte pentru ca nu le-am numărat, dar eu cred ca sunt
mateicojocaru45: Mulțumesc mult!
loredanalascu00: cu placere
irinaabg: Trebuie sa apreciez faptul ca ai avut rabdarea necesara sa faci asta
loredanalascu00: Multumesc!
Alte întrebări interesante