Limba română, întrebare adresată de silvicutu5937, 7 ani în urmă

5. Redactează un mesaj electronic, respectând legenda: Imaginează-ți că ești prieten/prietenă cu protagonistul textului, pe care il cheamă Iliuţă, şi ai aflat despre năzdrăvăniile pe care le-a făcut. Scrie-i un mesaj electronic, pe chat, în care să-i comunici acest fapt, povestindu-i şi näzbatia ta, pe care ai făcut-o săptămâna trecută, când ai fost la bunici. Atenție! În mesajul tău, vei folosi și vei sublinia un (1) verb la infinitiv, un (1) verb la participiu şi un (1) verb ce are în componența sa auxiliarul a vrea. ​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicucostaki
0
Bună Iliuţă,

Am aflat că ai făcut o mulțime de năzdrăvănii în ultima vreme și sincer, nu știu cum să-ți spun asta. Știi că întotdeauna am încercat să te încurajez să faci alegeri bune, dar acum parcă nu mai știu ce să fac.

Sper că ai înțeles că nu vreau să te judec sau să te condamn, ci doar să-ți arăt că te iubesc și îmi pasă de tine. Știi că am făcut și eu o năzdrăvănie acum o săptămână, când am fost la bunici. Am vrut să-i surprind cu o prăjitură, dar am uitat să pun praf de copt și rezultatul a fost o prajitură complet inedibilă. Am fost atât de dezamăgită când am văzut că tot efortul meu a fost zadarnic, dar am înțeles că așa sunt lucrurile uneori și am învățat din greșeala mea.

Te implor, Iliuţă, să înțelegi că poți face alegeri mai bune și să nu mai faci astfel de năzdrăvănii. Sunt sigură că poți face mai mult decât atât și că ai în tine potentialul de a deveni cineva mare. Te iubesc și îmi doresc să te văd reușind și fiind fericit.

Cu drag,
Alte întrebări interesante