Limba română, întrebare adresată de skor12, 8 ani în urmă

5. Scrie o compunere de minimum 130 de cuvinte, în care să compari atitudinea pescarului cu
atitudinea împăratului față de cei doi băieți cu stea în frunte. 12 puncte
În redactarea răspunsului tău, vei avea în vedere:
- precizarea atitudinii pescarului și a împăratului;
- exemplificarea adecvată a atitudinii pescarului și a împăratului;
- prezentarea întâlnirii celor doi băieți cu pescarul și cu împăratul;
- evidențierea unui aspect comun sau diferit al relației băieților cu pescarul și cu împăratul




Dau coroana si 55 puncte​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PrintulFurnicutelor
6

Răspuns:

,,Doi feti cu stea in frunte" este o poveste magica si palpitanta, chiar si pentru orice varsta. Aduce magia in mintea ta si te indruma spre o lume de nemaivazut.

Doi pestisori sunt gasiti de un pescar, care ii ingrijeste si le ofera adapost, peste ceva timp pestisorii se prefac in niste baietei foarte puternici si voinici. Pescarul ii ingrijeste cu mare atentie si iubire. Fetii cand voira sa plece, pescarul le dadu voia, sa le faca pe plac, pentru ca baieteii sa se intoarca inapoi la tatal lor. Baietii ajunsi la curtea regala, unde tatal lor sedea drept rege, sunt alungati de acesta. Tatal lor nu ii recunostea, fiindca acestia erau deghizati, in asa fel incat sa nu se vada ca sunt fetii cei cu stea, baietii lui. Pescarul i.a ingrijit fara niciun regret, i.a iubit si le.a oferit un adapost, insa, tatal lor, regele i.a tratad cu asprime, fara sa le dea macar o sansa sa se prezinte in fata lui.

In concluzie, pescarului nu ia pasat de cine are grija, isi dorea sa ajute, sa iubeasca, dar spre deosebire de rege, acesta nu le da nicio mana de ajutor.

Sper ca te.am ajutat, scuze ca este lung, am avut un moment de ,,cunoastere suprema" Sper sa primesc coronita, este destul de multa munca, cred ca o merit. Cu drag,

Printul (Regele) Furnicutelor ✌❤

Alte întrebări interesante