Limba română, întrebare adresată de alexutzuu2921, 8 ani în urmă

5. Scrie un text cu titlul ,, În clasă” în care să foloseşti ortogramele ia și i-a (câte 3 din fiecare)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancaaaaa123
0

în clasă

Astăzi la ora de română a trebuit să citim pe rol un text. Doamna a selectat câte 5 copii,astfel încât să citim toți la un moment dat. Însfârșit a venit momentul meu. Credeam că voi fi tare,că nu voi uita cum să citesc. Mă bâlbâiam. Deja auzeam râsetele celor din spate. Mă abțineam să nu plâng. Unul dintre ei spune că probabil nici tema nu mi-ani făcut-o bine. S-a auzit până la Doamna vorba acestuia.

Aceasta îmi spune să îi dau caietul cu tema. Ea îl ia și mi-o verifică. Este bună. Îl cheamă pe băiatul din spatele lui. Dânsa îi ia la verificat. Spunea că nu înțelege nimic din ce a scris el. Și mai mult de atât,este și greșită. Eu nu râd de el. Ba chiar mi-e milă de el. Știu că ar trebui să mă simt bine,dar nu mă simt. Ei bine nu așa.

Observ cum el se înroșește la față iar doamna îl trimite la loc. Eu mă uit la el cum își încordează maxilarul. Acum îl cheamă și pe colegul din spatele lui. Îi ia caietul la controlat. Doamna observă aceleași greșeli. Ei au copiat tema. Aceasta i-a certat pe cei doi toată ora. Le-a ținut morală foarte mult timp. Aproape de sfârșitul orei,un coleg îi mărturisește doamnei că Sebastian (primul băiat) i-a copiat tema de la el. Ba mai mult de atât, i-a umblat și prin ghiozdan.

Doamna profesoară nu a stat la discuții și le-a pus trei celor doi băieți. Acum Sebastian are nota scăzută la purtare fiindcă i-a invadat spațiul personal și că a copiat,iar Lucian are un 3 fiindcă a copiat tema.

Ei bine,vorba aia : Cine râde la sfârșit râde mai bine.

sper îți place

Alte întrebări interesante