Limba română, întrebare adresată de Gabriela169, 9 ani în urmă

5. semnificația aceea

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Versurile de fata / sintagma data evidentiaza durerea tatalui care si-a pierdut copiii in razboi , durerea resimtita de acesta fiind imposibil de descris . Deznadajduit , el isi duce pumnii la tample si se adreseaza Domnului , cerandu-i parca socoteala pentru vietile disparute , vieti care erau pentru el singura bucurie a vietii , idee sugerata si de repetitia ,, trei,  Doamne , si toti trei ! ".
Răspuns de Utilizator anonim
2
In cele doua versuri,este conturata durerea si suferinta tatalui in urma pierderii celor trei copii ai sai,care,pentru acesta erau singura alinare.
,,Si-si duse pumnii strans la frunte" evidenteaza enorma durere din sufletul tatalui,evidenteaza sufletul rupt si sfasiat de aceasta crunta si nemiloasa tragedie,moartea copiilor sai,plangadui-se lui Dumnezeu,fapt iesit in evidenta prin versul ,,Trei ,Doamne,trei!" aici mai putem observa si mai tare sentimentul tatalui,acesta cerandu-i intr-un fel la Dumnezeu socoteala pentru pierderea celor trei copii ai sai,pentru nemiloasa decizie luata de Dumnezeu, si anume aceea de a le scrie sa moara mai repede ca parintele lor,o durere sfasietoare pentru orice parinte.
Alte întrebări interesante