Matematică, întrebare adresată de idontknow1709, 8 ani în urmă

5(x - 1) + 4 = 2(x + 3) - 1 ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kitty200704
1

5(x - 1) + 4 = 2(x + 3) - 1

5x - 5+ 4 = 2x + 6- 1

5x-1=2x+5 /+1

5x=2x+6 /-2x

3x=6

x=2

Răspuns de pav38
27

Răspuns: \color{red}\Large \boxed{\bf x= 2}

\large \bf 5(x - 1) + 4 = 2(x + 3) - 1

\large \bf 5x - 5+ 4 = 2x + 6 - 1

\large \bf 5x - 1 = 2x + 5

\large \bf 5x = 2x + 5 +1

\large \bf 5x = 2x + 6

\large \bf 5x -2x = 6

\large \bf 3x = 6~~~\bigg|:3

\color{red}\Large \boxed{\bf x= 2}

#copaceibrainly

Alte întrebări interesante