Informatică, întrebare adresată de alety11, 8 ani în urmă

50 de puncte !!! ajutatima(C++)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Seckar
1
Nu dau cod direct in C++, dau indicatii.

1. Un for, mergi ce la cel mai mic dintre a si b, la cel mai mare cu un contor, la fiecare rulare cerifici daca contorul e par, daca e par il afisezi.

2. Cu un for mergi de la 2 pana la numarul tau minu unu, pentru ca vrei numere stric mai mici decat acel numar. La fiecare iteratie din for verifici daca nr curent este numar prim. Daca e prim il afisezi.

3. Asta e combinatie a 1 si 2, este exact exercitiul 2 insa in loc sa mergi de la 1 la n-1, o sa mergi de la min(a,b) la max(a,b)

4. Cu un for de la 1 la n, o suma a divizorilor initializata cu 0, si un contor initializat tot cu 0 ca sa numeri cati divizori ai gasit. Apoi pui acel for, daca valoarea din for il divide pe n atunci cresti contorul cu 1 si la suma adaugi divizorul. Dupa ce se termina for, imparti suma la nr de divizori.

5. Un for de la 1 la a-1 pentru a afla, ca la 4. suma divizorilor lui a, analog un for de la 1 la b-1 pentru a afla suma divizorilor lui b, cu un if faci verificarile si gata.

6. Divizorii proprii sunt aia care nu sunt numarul sau 1, gen 10 se divide cu 1, 2, 5, 10, dar 1 si numarul insusi, adica 10, nu se pun, raman 5 si 2. Cu o variabila suma, initializata cu 0, si un for de la 2 pana la n-1, ca sa nu iei si nr in sine,cand gasesti un divizor il adaugi la suma. La sfarsit verifici daca suma e nr prim si gata.



alety11: dar iti multumesc! Incerc sa inteleg!
Seckar: Nu ai pentru ce, e dubios cum se preda info pe la noi dar facem ce putem. Ca sa intelegi mai bine unii algoritmi ai putea incerca sa inveti alt limbaj inafara de c++(si folosesti c++ doar la cursuri/ore/etc.)
alety11: ce limbaj...?!
alety11: si iti multumesc din nou
Seckar: Un limbaj bun pentru incepatori e Python3. E... pe scurt mult mai simplu ca C++. In medie daca compari programul in C++ si in python care ar rezolva aceasi problema, cel in python va fi de 3-5 ori mai scurt ca si cantitate de cod scris, ceea ce inseamna ca ai tu mai multa libertate sa te gandesti la idea rezolvarii in sine, nu la vai ca ai uitat un punct si virgula sau o acolada. Poti cauta extrem de usor pe google geva gen "python tutorial" sau imi poti da mesaj cu ce intrebari mai ai.
alety11: ok
alety11: iti multumesc enorm
alety11: daca te pot ajuta cu ceva...sunt a 6 a
Seckar: Nu are relevanta, sa programezi poti sa incepi la 10 ani sau la 40. Conteaza sa nu te plictiseasca domeniul si sa nu faci in sila, daca te distrezi e perfect.
alety11: esti super ms din nou
Alte întrebări interesante