Limba română, întrebare adresată de HaZzZer, 9 ani în urmă

50 de puncte cine ma ajuta!Presupunand ca textul dat spre interpretare este expozitiunea,scrieti inca un paragraf de 5-6 randuri care sa devina intriga unei naratiuni.

Textul este :

In golul inalt de sub picoarele mele,se intindea spre rasarit noiaul fara hotar al muntilor pitici,ce-si radicau cu sfiala,parca,piscurile lor viorii in vapaia de aur a soarelul inflacarit ; aburi usori din stravezii ca o retea alburie si subtire de ata de paianjen impanzeau imensitatea nemarginirilor deserte.

(Calistrat Hogas,Singur)

VA ROG SA NU IMI SCRIETI CHESTII CU SANGE SAU MOARTE ETC....



HaZzZer: pai am mai pus exercitiul asta si mi-a raspuns cineva cu sange si chestii,...
HaZzZer: se sperie profesoara :)))
HaZzZer: cum vrei :)))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ghermandiana60
171
Am analizat peisajul ce imi curpindea privirea, aveam nevoie urgenta de un strop de apa, privirea mi se incetosea de la setea cuprinzatoare. Spre bucuria mea, la vreo 50 de pasi vad un lac maiestru, sa fie oare real? Am pornit increzator spre el, dar parca era tot mai departe, gandul meu era acum tot mai pierdut, imi dadusem seama ca era doar oaza provocata de setea nemarginita. Dar, mergand ma impiedic de un mic stalp de nisip, am gasit o carte despre cactusii desertului, iar in dreptul ei sunt pasi, sa fie oare o fiinta in acest pustiu? m-am intrebat surprins si am pornit dupa urme, in speranta ca voi gasi apa mult dorita.

ghermandiana60: Cu placere. E bun?
HaZzZer: da
HaZzZer: ms :D
Alte întrebări interesante