Limba română, întrebare adresată de 878883888, 8 ani în urmă

55 de puncte coroana inima la toate intrebarile voastre,ma abonez stele

O compunere de 300 de cuvinte în care să apară:vulpe,bunica,noapte,copil​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kazanescughenadii
1

un copil a mers la bunica sa și și a văzut o vulpe la stat fetița aceea a stat până aici în noaptea și ea și a venit la bunica sa după aia ceea în a doua zi ea a mers iar acolo unde a fost aseară și sau uitat dacă vulpea ce este și ea acum era cu mama sa dar mama seara nu era foarte tare rea și ea sa apropiat de el și na na știut că ea o să o muște după ce au mers niște vânători și ea nu știa că că era că era vulpea și după aceea a luat una toare și au mai întâi vulpea ani ghicitori de fetiță și și și după aceea a vânătorii au au si vulpea și și după aceea a scos pe fetiță atrezie merge fetiță si acasă și ars video vulpea și după aceea iarăși și o lasă mergem acasă după aceea vin seara acasă și după aceea a patra zi ea a mers seară și la bunica sa se duc niște plăcinte și iarăși a văzut o vulpe ea era mică și era o vulpe parc cu trei vulpe mici și după aceea au început să mama sa început să apărem și după aceea a venit bunica înainte ei și după aceea mers dată și gata dar o să îmi dai 55 de puncte și coroana dacă vă plăcut nu uitați să dați un ți mask


878883888: Mulțumesc!Mai trebuie să răspundă cineva să îți dau coroană
Răspuns de rodicajurescu
1

Răspuns:

                                                        Vulpea

          E o seară rece şi ploioasă de septembrie. Pe băncile din parcul de lângă blocul lui Ilie nu mai stă nimeni. Niciun copil nu e la joacă, niciun cățeluş nu se mai zbenguie printre tufele de trandafiri, nicio pasăre nu-şi mai încearcă trilurile.  

         Ilie stă pe fereastra balconului său şi priveşte cerul plin de nori cenuşii. Apoi se uită peste parc. E ora la care, de obicei, se aprind luminițele multicolore ale lampadarelor de lângă rondoul cel mare din mijlocul parcului.

         Deodată, dinspre marginea de vest a parcului dincolo de care se întinde păduricea cu fagi şi mesteceni seculari, se apropie o arătare. Se vede că e o vulpe care, furişându-se tiptil, înaintează către casa cea mică acoperită cu şindrilă unde locuieşte bunica lui Ilie.  

        Pe stada cea îngustă din fața casei bunicii lui Ilie, e foarte întuneric. Plopul cel înalt căruia copiii îi admiră întotdeauna cu drag forma de înghețată pe băț, e acum trist şi îmbibat cu multă apă de ploaie. Gardul cu uluci date cu catran şi prins cu sârmă ghimpată nu o împiedică pe şireata vulpe. Ea îşi ia avânt şi dintr-o săritură e deja dincolo, adulmecând prin curte spre cotețul țuguiat al găinilor.

        Le-a găsit destul de repede. Dar n-a apucat să pună botul ei nesuferit pe vreo găină pentru că nenea Adam, vecinul de peste drum, era deja acolo înarmat cu o sapă cu coadă lungă şi cu lanterna lui cea nouă pentru care Ilie îl invidiase.  

       Vulpea s-a speriat rău de tot şi a luat-o la sănătoasa. A sărit gardul şi a dispărut în noapte fără nicio pradă.

      Ilie s-a îmbrăcat în pripă, şi-a luat hanoracul cel verde cu glugă căptuşită cu blană maronie şi a plecat repede, trântind cu putere uşa apartamentului.

     Prin parcul pustiu, un copil fuge spre casa bunicii...    

Explicație:


878883888: Îți mulțumesc!
rodicajurescu: Cu drag.
878883888: (:
Alte întrebări interesante