Istorie, întrebare adresată de comanmihaela404, 8 ani în urmă

5exemplede jocuri antice până în zilele noastre​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stoicearoberta42
2

1 Sotronul

2 De-a v-ati ascunselea

3 Saritul Corzii

Răspuns de Giulia610
2

Răspuns:

Jocul de table

Jocul de table ocupă spațiul dintre două persoane cu gândire strategică și noroc la zaruri de cel puțin 3000 de ani. Precursori ai jocului vechi din acea perioadă au fost găsiți de arheologi în Iran, ceea ce transformă tablele într-unul dintre cele mai vechi jocuri de două persoane din lume, care mai încinge și astăzi spiritele participanților la fel cum o făcea acum mii de ani.

Jocul de șah

Șahul este un joc de strategie pură foarte apreciat de fanii genului dar și de entuziastul care știe doar mutările plus două deschideri pe care le aratâ mândru bătrânilor din parc sau copiilor de toate vârstele. Succesul fantastic de care se bucură și în zilele noastre – sau mai bine spus, mai ales în zilele noastre – se datorează posibilităților aparent nelimitate din cadrul unei partide, ceea ce-l face deosebit de antrenant pentru jucători dar și interesant de urmărit din exterior.

Go

Go este un joc de strategie care se joacă în doi. Jocul vine din China înaintea erei noastre. In secoul al VII-lea Go ajunge în Japonia sub numele de Igo, unde în șase sute de ani ajunge important și popular

Tangram

Tangram este un puzzle chinezesc al cărui scop este să creezi anumite forme cu cele șapte poligoane care compun setul de joc.

Dame (Eng. Checkers)

Considerat de unii cel mai vechi joc din lume, jocul de Dame are cel puțin cinci milenii în spate (cea mai veche formă a fost descoperită în actualul Irak și datează din 3000 Î.Hr.), timp în care regulile originale se poate să se fi pierdut de mult. Modelul inițial se juca pe o tablă de 5×5 căsuțe, model care s-a jucat neschimbat mai ales în Egipt timp de mii de ani, până prin secoul al al XII-lea când a fost importat în Europa de un francez care a înlocuit tabla cu una de șah și a mărit numărul pieselor unui jucător la 12. Câteva secole mai târziu, se ținea primul campionat de Dame.

Sursa :Civilizația

Alte întrebări interesante