(6,75-4,5x1 intreg si 2\3)x(-1intreg si1\3)la cub
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
(675/100-45/10*5/3)*(-4/3)la cub
=(675/100-15/2)*(-64/27) efectuam operatia de inmultire si simplificam in paranteza, ridicam la cub a doua paranteza
=(675/100-750/100)*(-64/72) aducem la acelasi numitor comun in prima paranteza
=(-75/100)*(-64/27) efectuam operatia de adunare in prima paranteza
=16/9 am simplificat cele doua fractii
=(675/100-15/2)*(-64/27) efectuam operatia de inmultire si simplificam in paranteza, ridicam la cub a doua paranteza
=(675/100-750/100)*(-64/72) aducem la acelasi numitor comun in prima paranteza
=(-75/100)*(-64/27) efectuam operatia de adunare in prima paranteza
=16/9 am simplificat cele doua fractii
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă