6. Adueti la forma cea mai simpla expresia (x+4)(3x-1) + (x+5)³-4x(x-3)= Schema de convertire a punctelor in note: Punctaj 11.3 IN 1 H 15- hota 16 1 LO1234 LO12345 A4 MI 3. 1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
(x+4)(3x-1) + (x+5)³- 4x(x-3) = x³ + 14x² + 98x + 121
Explicație pas cu pas:
(x+4)(3x-1) + (x+5)³- 4x(x-3) =
= 3x² - x + 12x - 4 + x³ + 3x²·5 + 3x·25 + 125 - 4x² + 12x
= 3x² + 11x - 4 + x³ + 15x² + 75x + 125 - 4x² + 12x
= x³ + 14x² + 98x + 121
catalinabulgaru20:
ms✌
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Ed. tehnologică,
9 ani în urmă