Limba română, întrebare adresată de nicoletaaa13, 8 ani în urmă

6. Analizați comparativ scoala de azi și cea de ieri, notând cuvintele cheie, în spațiile de mai
jos. În analiza voastră descrieți școala în care învățați voi și cea în care a învățat scriitorul,
atitudinea profesorilor voştri şi cea a dascălului naratorului.
Şcoala de azi
Şcoala de ieri
2 class com
TASM
Pana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Excelsis
1

Răspuns:

Scoala de astazi reprezinta un ansamblu de idei, aspiratii si concepte nascute in cadrul scolii de ieri.

In opinia mea, scoala de astăzi este direct influentata de obiceiurile scolii de ieri datorita diferitelor aspecte si principii aplicate in cadrul scolii moderne. Se remarca faptul ca pe parcursul timpului evolutia a constat in pastrarea lucrurilor bune si in imbunatatirea lucrurilor problematice, iar acest proces si-a facut simtita prezenta si in cadrul educatiei si implicit al scolii astfel ca la baza scolii de astazi sta scoala de ieri.

In cazul meu pot spune ca scoala, in care am crescut si am copilarit, mi-a oferit o multitudine de experiente si trairi care m-au definit pe mine ca om in societate si astfel au contribuit in mod direct la formarea mea ca individ. Amintesc faptul ca am beneficiat de aparatura si infrastructura mult mai moderna decat generatiile anterioare, aceasta fiind o diferenta substantiala in momentul in care vorbim despre scoala de ieri si cea de azi, astfel ca pe baza unor avantaje bine definite generatia actuala se poate bucura de conditii mult mai bune.

De altfel se observa si felul in care generatiile anterioare au avut un stil de viata mult mai deficitar generatiei actuale astfel pe baza acestor imposibilitati generatia de astazi a reusit sa se ridice si sa le invinga.

In cadrul scolii de ieri se distinge si forma ei bruta de exprimare astfel ca multi copii au fost influentati negativ de repercursiunile ei; astazi din fericire aceste lucruri au fost imbunatatite si elevi pot beneficia de alte conditii.

In cadrul scolii vechii profesorul avea autoritatea suprema, purtand simbolul, de multe ori a unui dictator innascut care are idei fixe si de necombatut si care in contrast cu cel modern isi ghida gandirea dupa propriile concepte. Astazi in cadrul scolii moderne se remarca tendinta profesorilor de a crea un cadru democrat bazat pe meritocratie si demnitate, detalii care cladesc in mintea si imaginatia elevilor caractere de sine statatoare si independente.

In concluzie scoala de ieri si de astazi lucreaza la formarea scolii de maine, prin formarea elevilor de astazi care maine vor fi fie profesori, fie antreprenori, fie medici sau orice altceva.


nicoletaaa13: Mulțumesc!!
Alte întrebări interesante