Limba română, întrebare adresată de nicctuuu, 8 ani în urmă

6.Argumenteaza in 30-50 de cuvinte daca esti sau nu de acord cu afirmatia Anei Blandiana ca ''poet nu poti decat nascundu-te''
Cat mai repede va rog !!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
2

1. "Dealuri de cărți" înseamnă că erau multe cărți îngrămădite unele peste altele în grămezi, ce semănau cu niște dealuri.

2. Relația dintre "tânăra cititoare" și părinți era una foarte bună, ei lăsând-o să citească toate cărțile care îi cădeau în mână, fiind chiar mândri de ea.

3. A rămas ca o vinovăție cititul și scrisul pentru că a fost bolnavă și i s-a spus că din cauza cititului și a scrisului s-a îmbolnăvit.

4. Motivul pentru care Ana Blandiana spune că pentru a obține note bune s-a bucurat de "deliciile lecturii", este acela că, pentru a avea rezultate excelente la scoală, a trebuit să citească foarte mult, ceea ce pentru ea nu a fost o povară, ci o plăcere.

5. Relația dintre scris și citit este una strânsă, în sensul că "scrisul a fost un frate mai mic al lecturii", deoarece atât scrisul cât și cititul îi provocau poetei o reală plăcere și pentru ea nu era dificil nici să scrie, nici să citească.

6. Din punctul meu de vedere, aș zice că sunt de acord cu afirmația "poet nu poți fi decât născându-te", adică trebuie să ai din naștere talentul de a scrie poezii de calitate, care să transmită cititorului un fior artistic și sentimente profunde.

Succes!


atildagabriela437: Salut poți te rog să mă ajuți și pe mine?
Valdanet: Am scris. ⚘
Alte întrebări interesante